Food & Beverage

Culinaire fotografie

Krijg de smaak in beeld

Culinaire foto’s moeten de kijker trek of dorst bezorgen. En overtuigen om uw klant te worden of gerecht te bestellen. Het tweedimensionale beeld moet er ook zonder smaak of geur aantrekkelijk en smakelijk uitzien. Dit kan alleen met haarscherpe beelden, heldere prikkelende kleuren in een passende setting. En met styling en oog voor elk detail.

Een fraai gedekte tafel waaraan je direct wilt aanschuiven, de juiste kleurcombinatie op het bord, de versheid van een gerecht, waterdruppeltjes op een glaasje witte wijn of bier. We maken van elk gerecht een kunstwerk.

Echte culinaire fotografie is een vak en niet een makkelijk kunstje dat je even met je smartphone doet. Het is een interessant samenspel van foodstyling, styling, vormgeving, beeldbewerking, compositie, licht en donker en natuurlijk de fotografie zelf. Wij werken met vaste freelancers samen en weten precies wie we waarvoor in moeten zetten om tot de hoogste kwaliteit beeld te komen.

Waarom Photostudio Maastricht

  • De food & beverage foto’s worden door ervaren professionele food fotografen gemaakt;
  • De styling van food tijdens het nemen van de foto’s is inbegrepen;
  • We gebruiken speciale technieken om uw gerechten perfect in beeld te brengen;
  • Wij leveren snel. De preview van de foto’s is vaak binnen twee dagen gereed. De definitieve levering plannen we samen;
  • Elke foto wordt handmatig gecorrigeerd op kleur, contrast, scherpte, witbalans, ruis etc.). Storende elementen worden geëlimineerd;
  • Foto’s zijn superscherp voor print en laden bovendien snel in elke browser.

Onze aanpak

Tijdens ons bezoek bespreken we de gerechten, dranken of lekkernijen die u wilt laten fotograferen en het doel en uitstraling die daarbij het beste past. Op basis hiervan maken we een inschatting van de tijd en een planning voor de fotoshoots. We brengen binnen 1 dag een offerte uit.

Het maken van de foto’s doen we meestal met tweeen; een fotograaf en een (licht-) assistent. Afhankelijk van het aantal gerechten, lekkernijen of dranken dat we in beeld gaan brengen, zijn we een of meerdere dagdelen, op locatie of in de studio bezig.

Binnen enkele dagen zetten we de gemaakte foto’s in onze online fotogalerij. Met een login en wachtwoord kunt u dan een selectie maken van de gewenste foto’s. Deze gaan we vervolgens voor u bewerken. De digitale fotobestanden ontvangt u zo snel als mogelijk in de afgesproken formaten.

Wilt u eerst zien

Laat u overtuigen. Vraag een gratis test fotoshoot. Wij nemen dan twee of drie culinaire foto’s naar wens. De testshoot is kosteloos zodat u de kwaliteit van ons werk kunt beoordelen.

 

Bekijk Portfolio