Digitale fotobewerking

Workshop

Voor de puntjes op de i

Je fotografeert al geruime tijd maar het resultaat is toch nét niet zoals je dat voor ogen had of je twijfelt over de kwaliteit en uitstraling van je beelden. Je hebt een fotobewerkingsprogramma op je computer, maar echt photoshoppen lukt niet. Je vraagt je af wat het geheim is achter de bijzondere foto’s die je bij anderen ziet en wat je kunt doen om je foto’s ook dat wow-effect te geven.

Een goede foto bestaat zowel uit fotograferen als uit goede bewerking. De perfecte foto die je hebt geschoten, blijkt vaak toch nog wat extra’s nodig te hebben: een juiste uitsnede, correctie van kleuren, verbetering van het contrast, verscherping van focus of misschien zelfs iets wegshoppen.

Wil je ook foto’s kunnen bewerken als een pro? Dat kun je zeker leren. In deze groepsworkshop fotobewerking ervaar je hoe je met Lightroom en Photoshop foto’s op alle mogelijke manieren kunt verbeteren.

Wat leer je

Tijdens deze groepsworkshop krijg je eerst een algemene inleiding in Lightroom Classic en Photoshop 2021. Je leert de belangrijkste functies van beide programma’s kennen en toepassen. Je maakt kennis met de workflow van fotobewerking. Je ontdekt hoe je je foto’s kunt importeren, ordenen, structureren, in catalogus kunt plaatsen, bewerken, exporteren en op hun mooist presenteren. 

Je werkt met witbalans, belichting, contrast en kleur. Je leert foto’s verscherpen, ruis en  elimineren en lokale aanpassingen met de filters en het penseel uitvoeren en nog veel meer. Tijdens de workshop gebruiken we Lightroom modules Bibliotheek en Ontwikkelen, die zijn specifiek bedoeld voor fotobewerking.

We doen dit door aan de slag te gaan met je eigen fotobestanden maak ook met door ons gemaakte foto’s. Theorie, zelf oefenen en feedback op je bewerkte foto’s: het komt allemaal aan bod!

Wat deze workshop je biedt

 • Een leerproces met veel oefenen in een rustig tempo
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren Lightroom en Photoshop specialist
 • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen
 • Veel praktische voorbeelden
 • Tips en adviezen voor het bewerken
 • Tussen 5 – 10 deelnemers in groepsworkshop

Extra

 • Een set van presets actions en brushes om zelf thuis mee aan de slag te gaan;
 • Digitale naslag om op je gemak nog eens door te lezen;
 • Een uur Q&A na afloop van de workshop.

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 269,- incl. BTW per deelnemer. Koffie / thee en eenvoudige lunch is hierbij inbegrepen.

Docent

De docente voor deze workshop is Dzidra Dubois, ervaren fotograaf en retoucher. Zij heeft 25 jaren ervaring in beeldbewerking met Adobe Photoshop en daarna ook in Lightroom. De workshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Wat heb je nodig

Je werkt met je eigen laptop, pc of Apple en eventueel Wacom tablet. Voor Windows minimaal Windows-10, 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Voor MacOS minimaal Mojave (versie 10.14), 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Daarnaast heb je voor de training een up-to-date Chrome of Firefox browser nodig.

Er wordt gebruik gemaakt van Lightroom Classic en Photoshop 2021. Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Photoshop software (eventueel een demo-versie). De software is te download/huur via de website van Adobe. Heb je nog geen licentie? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden voordat je een proefversie installeert. We werken in de Engelstalige versie.

Om succesvol aan de training deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer is voldoende. Denk daarbij aan het kunnen vinden van de alt- en shifttoets en het opslaan en vinden van uw bestanden.

Datum en tijd

De workshop vindt plaats op:

 • 9 april 2021 en duurt van 10.00 – 16.00 uur
 • 15 oktober 2021 en duurt van 10.00 – 16.00 uur

Voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van zes.

Locatie

De workshop digitale fotobewerking geven we in onze trainingsruimte in het centrum van Maastricht. Na inschrijving ontvang je alle informatie.

Veertien dagen voor de workshop

Twee weken voor de workshop datum sturen we je via de mail alle informatie: of we voldoende deelnemers hebben, de routebeschrijving, parkeermogelijkheid, ov-informatie, het aantal deelnemers etc.

Belangstelling

Via de webshop kun je in de kalender zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven!

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons.

 

Naar de shop

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Let op: we maken GEEN PASFOTOS en geen fotoafdrukken!

Team Photo Studio Maastricht