Fotobewerking in Lightroom

Individuele training

Bewerk je foto’s in Lightroom

Je fotografeert graag, professioneel of privé, maar de gemaakte foto’s hebben niet de uitstraling die je wilt. Meestal is het de beeldbewerking die flair aan de foto’s geeft. Wil je je foto’s verbeteren en weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Dan is deze 1 op 1 training Adobe Lightroom perfect voor jou. Geen serie instructievideo’s of dikke boeken, maar een docent die er speciaal voor jou is.

Waarom deze training

Wellicht heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met Lightroom te bewerken of op internet video’s bekeken en kom je er zelf toch niet uit. Dat klinkt ons bekend. Met onze live 1 op 1 online training krijg je gerichte informatie en kun je meteen je vragen stellen. Je krijgt direct uitleg van de docent. Daarnaast is de training speciaal op je kennisniveau toegespitst. Dit is veel effectiever dan met vallen en opstaan proberen of vele uren naar Lightroom video’s te turen.

Voor wie

Deze online training is voor iedereen die digitale foto’s wil beheren, bewerken en verbeteren met Adobe Lightroom Classic, dus geschikt voor beginners en gevorderden. Naast algemene computervaardigheden is geen voorkennis nodig. De training is maatwerk, op basis van welke specifieke vragen of aandachtspunten er zijn.

Wat leer je

In deze 1 op 1 online training leggen we op gestructureerde wijze en in een rustig tempo de mogelijkheden van Lightroom uit. We hebben veel oefenbestanden waarmee we werken, maar je kunt ook je eigen fotobestanden gebruiken. Tijdens de sessie zie je hoe beeldbewerking in de praktijk functioneert. Je gaat ook zelfstandig aan de slag met opdrachten en krijgt meteen feedback. Mogelijke onderwerpen staan hieronder, maar zijn niet limitatief. Na de reservering nemen we contact op om de te behandelen onderwerpen met je af te stemmen.

Welke onderwerpen

 • Uitvoerige introductie in de functies van Adobe Lightroom Classic;
 • Werken met de modules Bibliotheek en Ontwikkelen;
 • Het opzetten van een catalogus structuur, aangepast aan jouw voorkeuren;
 • Het importeren van foto’s;
 • Gebruiken van trefwoorden, classificaties en labels, toevoegen van meta gegevens;
 • Maken van de selecties en beoordelen van de foto’s;
 • Organiseren van een efficiënte werkwijze en sneltoetsen;
 • Globale en lokale aanpassingen;
 • Optimaliseren van de belichting, contrast en details;
 • Witbalans en werken met kleur;
 • Beheersen van de filters en het penseel;
 • Retoucheren, verwijderen van vlekken en ongewenste objecten;
 • Verscherpen en ruisreductie;
 • Werken met voorinstellingen en presets;
 • Synchroniseren van je bewerkingen op meerdere foto’s;
 • Horizon rechtzetten, kadreren, uitsnedes maken; 
 • Foto’s exporteren met de optimale instellingen;
 • Tips en trucs in Lightroom.

Extra

 • Een set van presets om zelf mee aan de slag te gaan;
 • Digitale naslag om op je gemak nog eens door te lezen.

Kosten van deelname

De kosten om deel te nemen aan de 1 op 1 online training bedragen € 75,- per uur, incl. BTW. Het minimale aantal uren voor deze training is twee. Je kunt de training verlengen met extra uren. Dat verlengen kan trouwens ook voor verschillende data. Je kunt dan eerst de informatie even laten bezinken.

Docent

Docent Dzidra Dubois heeft 25 jaren ervaring in beeldbewerking met Adobe Photoshop en daarna ook in Lightroom. De training wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Wat heb je nodig

Je werkt met je eigen laptop, pc of Apple en eventueel Wacom tablet. Voor Windows minimaal Windows-10, 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Voor MacOS minimaal Mojave (versie 10.14), 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Daarnaast heb je voor de training een up-to-date Chrome of Firefox browser en een werkende Skype of Microsoft Teams teams verbinding nodig.

Er wordt gebruik gemaakt van Lightroom Classic. Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Lightroom software (eventueel een demo-versie). De software is te download/huur via de website van Adobe. Heb je nog geen licentie voor Lightroom Classic? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden voordat je een proefversie installeert. We werken in de Engelstalige versie.

Om succesvol aan de training deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer is voldoende. Denk daarbij aan het kunnen vinden van de alt- en shifttoets en het opslaan en vinden van uw bestanden.

Datum en tijd

De datum en tijd kun je zelf bepalen bij de reservering. De online 1 op 1 training wordt live gegeven volg je via Skype of Microsoft Teams. We delen ons computerscherm zodat je alle onderwerpen goed kunt volgen en meteen je vragen kunt stellen.

Wil je je aanmelden

Via de webshop kun je in de kalender zien welke data beschikbaar zijn en kun je het cursusgeld veilig met iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname.

Heb je nog vragen over de training, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Team Photo Studio Maastricht