Fotobewerking in Photoshop

Workshop speciaal voor fotografen

Workshop fotobewerking in Photoshop

Je hebt al de nodige basiskennis van Adobe Photoshop, maar laat de complexere opties ongebruikt omdat je er zelf niet uitkomt. Deze workshop is speciaal voor de fotograaf, beeldbewerker, content creator of grafisch vormgever die een professionele workflow nastreeft.

Waarom deze workshop

Misschien heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met dit professionele fotobewerking programma te editen of heb je video’s bekeken en kom je er zelf toch niet uit. Dat klinkt bekend. Met onze interactieve online workshop krijg je gerichte informatie hoe Adobe Photoshop werkt. Je kun meteen vragen stellen en je krijgt direct uitleg. Geen serie instructievideo’s of dikke boeken, maar een docent die er speciaal voor jou is. Dit is veel effectiever dan met vallen en opstaan te proberen of vele uren naar Youtube video’s te turen.

 

Voor wie

Deze workshop is voor de professioneel fotograaf of beeldbewerker die digitale foto’s wil bewerken en verbeteren met het programma Adobe Photoshop.

Wat leer je

In deze privéworkshop leggen we op gestructureerde wijze de mogelijkheden van Photoshop uit. We hebben oefenbestanden met foto’s waarmee we gaan werken. Tijdens de interactieve sessies zie je hoe beeldbewerking in de praktijk functioneert. Je gaat ook zelfstandig aan de slag en krijgt feedback.

Welke onderwerpen

We behandelen minimaal de volgende onderwerpen:
* Instellingen, interface en bedieningen in het werkgebied van Photoshop;
* Overzicht en het gebruik van gereedschappen;
* Workflow en snelheid tips;
* Convertatie in ACR en voordelen werken in RAW;
* Werken met lagen en maskers;
* Slimme objecten, filters, actions;
* Aanpassingslagen en correcties van helderheid, contrast, kleur, etc.;
* Verbeteren van het beeld met het witbalans en kleurencorrecties;
* Verscherpen, ruis elimineren;
* Selecties en objecten vrijstaand maken;
* Locale aanpassingen;
* Overvloeimodi;
* Storende elementen verwijderen;
* Lensfouten en perspectief corrigeren;
* Bestandsformaten, afbeeldingsgrootte, resolutie, bits en pixels;
* Creatieve bewerkingen, tips & trucs.

Na de workshop

Je krijgt een set van presets en brushes om zelf mee aan de slag te gaan en toegang tot digitale naslag om op je gemak nog eens door te lezen.

Docent workshop fotobewerking in Adobe Photoshop

Docent Dzidra Dubois heeft vele jaren ervaring in retoucheren en beeldbewerking met Adobe Photoshop en daarna ook in Lightroom. De workshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Wat heb je nodig

Er wordt gebruik gemaakt van de meest recente versie van Adobe Photoshop Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Photoshop software (eventueel een demo-versie). De software is te download/huur via de website van Adobe. 
Om succesvol aan de workshop deel te nemen is enige voorkennis van Photoshop nodig plus algemene vaardigheid met de computer.
 Je werkt met je eigen macbook of pc met een snelle internetverbinding, een up-to-date webbrowser (Firefox, Chrome).

Je computer voldoet aan de eisen:


* MacOS besturingssysteem Ventura of nieuwer
* Windows 11
* minimal 16 GB RAM;
* grafische kaart minimaal 4 GB VRAM;
* monitor met een resolutie van 1920 x 1080 of meer;
* voldoende ruimte op de harde schijf, groter dan 4 gb.

Datum en tijd

De privé workshop geven we in onze fotostudio in Maastricht en bestaat uit leseenheden van 1 uur. De data en tijdstippen bepalen we in overleg.

Kosten van deelname workshop fotobewerking in Adobe Photoshop

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 90,- per lesuur. We adviseren om per keer minimaal twee lesuren te nemen.

Wil je je aanmelden

Via de webshop kun je je aanmelden voor de workshop en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt meteen een bevestiging via de mail. De factuur en aanvullende informatie sturen we je enkele dagen later.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop