Fotobewerking in Photoshop

Individuele training

Bewerk je foto’s in Photoshop

Bijzondere foto gemaakt, maar niet echt gelukt een voorwerp op de juiste manier in het kader te zetten, of net ietsje onderbelicht? Een foto vrijstaand maken of een kleurenfoto liever in zwart/wit hebben? Objecten uit je vakantiefoto verwijderen of toeristen voor een bezienswaardigheid weghalen? Photoshop is hét programma voor de professionele fotograaf, ontwerper of beeldbewerker en daarnaast een creatieve bezigheid voor iedereen met liefde voor beeld en fotografie. 

Waarom deze training

Wellicht heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met Photoshop te bewerken of instructievideo’s bekeken en kom je er zelf toch niet uit. Dat klinkt ons bekend, je hebt een specifieke vraag waarop je een antwoord zoekt en niet vindt. Met onze live 1 op 1 online training krijg je gerichte informatie en kun je meteen je vragen stellen. Je krijgt direct uitleg van de docent. Daarnaast is de training speciaal op je kennisniveau toegespitst. Dit is veel effectiever dan met vallen en opstaan proberen of vele uren naar video’s te turen.

Voor wie

De online een op een training is voor iedereen die wil starten of zich (verder) wil verdiepen in digitale beeldbewerking in Adobe Photoshop.  Ben je amateur of professionele fotograaf, grafische vormgever, webdesigner, ontwerper of blogger; de training is individueel en maatwerk en is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Wat leer je

In deze 1 op 1 online training ontdek je hoe je beeld kunt aanpassen, verbeteren en veranderen, effecten kunt toevoegen, foto’s manipuleren en retoucheren, optimaliseren van de belichting, contrast en details, werken met lagen, filters en maskers. Je leert dit allemaal van een professional uit de praktijk met ruime ervaring in het werken met Photoshop.

We hebben oefenbestanden waarmee we werken, maar je kunt ook je eigen fotobestanden gebruiken. Je gaat na onze uitleg ook zelfstandig aan de slag met opdrachten en krijgt meteen feedback. Mogelijke onderwerpen staan hieronder, maar zijn niet limitatief. Na de reservering nemen we contact op om de te behandelen onderwerpen met je af te stemmen.

Welke onderwerpen

 • Instellingen, interface en bedieningen in het werkgebied van Photoshop;
 • Overzicht en het gebruik van gereedschappen;
 • Workflow en snelheid tips;
 • Convertatie in ACR en voordelen werken in RAW;
 • Werken met lagen en maskers;
 • Slimme objecten, filters, actions;
 • Aanpassingslagen en correcties van helderheid, contrast, kleur, etc.;
 • Verbeteren van het beeld met het witbalans en kleurencorrecties;
 • Verscherpen, ruis elimineren;
 • Selecties en objecten vrijstaand maken;
 • Locale aanpassingen;
 • Overvloeimodi;
 • Storende elementen verwijderen;
 • Lensfouten en perspectief corrigeren;
 • Bestandsformaten, afbeeldingsgrootte, resolutie, bits en pixels;
 • Creatieve bewerkingen, tips & trucs.

Extra

 • Een set van presets, actions en brushes om zelf mee aan de slag te gaan;
 • Digitale naslag om op je gemak nog eens door te lezen

Kosten van deelname

De kosten om deel te nemen aan de 1 op 1 online training bedragen € 85,- per uur, incl. BTW. Het minimale aantal uren voor deze training is twee. Je kunt de training verlengen met extra uren. Dat verlengen kan trouwens ook voor verschillende data. Je kunt dan eerst de informatie even laten bezinken.

Docent

Docent Dzidra Dubois heeft 25 jaren ervaring in beeldbewerking met Adobe Photoshop en daarna ook in Lightroom. De training wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Wat heb je nodig

Je werkt met je eigen laptop, pc of Apple en eventueel Wacom tablet. Voor Windows minimaal Windows-10, 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Voor MacOS minimaal Mojave (versie 10.14), 8 GB RAM en 2 GB beschikbare ruimte op de harde schijf. Daarnaast heb je voor de training een up-to-date Chrome of Firefox browser en een werkende Skype of Microsoft Teams teams verbinding nodig.

Er wordt gebruik gemaakt van Photoshop 2021. Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Photoshop software (eventueel een demo-versie). De software is te download/huur via de website van Adobe. Heb je nog geen licentie voor Photoshop 2021? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden voordat je een proefversie installeert. We werken in de Engelstalige versie.

Om succesvol aan de training deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer is voldoende. Denk daarbij aan het kunnen vinden van de alt- en shifttoets en het opslaan en vinden van uw bestanden.

Datum en tijd

De datum en tijd kun je zelf bepalen bij de reservering. De online 1 op 1 training wordt live gegeven volg je via Skype of Microsoft Teams. We delen ons computerscherm zodat je alle onderwerpen goed kunt volgen en meteen je vragen kunt stellen. Kun je de workshops alleen op bepaalde data volgen? Of wil je een specifieke invulling van de workshop? In overleg is er heel veel mogelijk, neem even contact met ons op.

Wil je je aanmelden

Via de webshop kun je in de kalender zien welke data beschikbaar zijn en kun je het cursusgeld veilig met iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname.

Heb je nog vragen over de training, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Team Photo Studio Maastricht