Workshop fotobewerking in Lightroom Classic

Je fotografeert graag maar de gemaakte foto’s hebben niet de uitstraling die je wilt. Meestal is het de beeldbewerking die meer flair aan je foto’s geeft. Wil je je foto’s verbeteren en weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Dan is deze workshop fotobewerking in Lightroom voor jou.

Waarom deze workshop

Wellicht heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met dit professionele fotobewerking programma te editen of heb je video’s bekeken en kom je er zelf toch niet uit. Met onze interactieve online workshop krijg je gerichte informatie hoe het werkt. Je kun meteen vragen stellen en je krijgt direct uitleg. Geen serie instructievideo’s of dikke boeken, maar een docent die er speciaal voor jou is. Dit is veel effectiever dan met vallen en opstaan te proberen of vele uren naar fotobewerking Youtube video’s te turen.

Voor wie

Deze online workshop is voor de profesional die digitale foto’s wil beheren, bewerken en verbeteren met Adobe Photoshop Lightroom.

Wat leer je

In deze workshop leggen we op gestructureerde wijze de mogelijkheden van Lightroom uit. We hebben oefenbestanden met foto’s waarmee we gaan werken. Tijdens de interactieve sessies zie je hoe beeldbewerking in de praktijk functioneert. Je gaat ook zelfstandig aan de slag en krijgt feedback. De workshop volg je via Microsoft Teams. We delen ons computerscherm zodat je alle onderwerpen goed kunt volgen.

Welke onderwerpen

We behandelen minimaal de volgende onderwerpen:

 • importeren en organiseren (module Bibliotheek);
 • ontwikkelen en optimaliseren (module Ontwikkelen);
 • voorinstellingen en presets;
 • exporteren;
 • best practices voor bewerking van landschap-, portret-, en interieur- foto’s;
 • geavanceerde technieken, zoals bereikmaskers en color grading;
 • tips en trucs in Lightroom.

Na de workshop

Je krijgt een set van presets om zelf mee aan de slag te gaan en toegang tot digitale naslag om op je gemak nog eens door te lezen.

Docent workshop fotobewerking in Lightroom Classic

Docent Dzidra Dubois heeft vele jaren ervaring in retoucheren en beeldbewerking met Adobe Photoshop en daarna ook in Lightroom. De workshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

 

Wat heb je nodig

Er wordt gebruik gemaakt van de Adobe Lightroom Classic versie. Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Lightroom software (eventueel een demo-versie). De software is te download/huur via de website van Adobe.
Om succesvol aan de workshop deel te nemen is geen Lightroom voorkennis nodig, algemene vaardigheid met de computer is voldoende.
Je werkt met je eigen macbook of laptop met up-to-date webbrowser (Firefox, Chrome).

Je computer voldoet aan de eisen:

 • MacOS besturingssysteem Ventura of besturingssysteem
 • Windows 11
 • minimal 16 GB RAM
 • grafische kaart minimaal 4 GB VRAM
 • monitor met een resolutie van 1920 x 1080 of meer
 • voldoende ruimte op de harde schijf, groter dan 2 gb.

Datum en tijd

De privé workshop geven we in onze fotostudio in Maastricht en bestaat uit leseenheden van 1 uur. De data en tijdstippen bepalen we in overleg.

Kosten van deelname workshop fotobewerking in Lightroom Classic

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 85,- per lesuur. We adviseren om per keer minimaal twee lesuren te nemen.

Wil je je aanmelden

Via de webshop kun je je aanmelden voor de workshop en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt meteen een bevestiging via de mail. De factuur en aanvullende informatie sturen we je enkele dagen later.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop