Fotobewerking Lightroom

Bewerk je foto’s in Lightroom

Bijna iedereen maakt foto’s. En meestal tijdens de vakanties, uitstapjes of bij bijzondere gebeurtenissen. Zeker nu velen een digitale camera hebben of met de smartphone opnames maken, is het eenvoudiger en goedkoper dan ooit.

Wil je je foto’s iets extra’s geven, dan kun je de gemaakte beelden zelf digitaal bewerken. Dat is eenvoudiger te leren dan je denkt. Misschien heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met Lightroom te bewerken en kom je er zelf niet uit? Dan is deze workshop Adobe Lightroom iets voor jou.

Er is heel veel mogelijk om je foto’s net dat beetje meer te geven en je workflow te vereenvoudigen. Mijn uiterst leerzame workshops zijn afgestemd op de digitale fotograaf en zit vol met methodes en praktische tips. Ook het samenstellen van een digitaal foto album komt aan de orde!

Voor wie

De workshop is voor iedereen die foto’s wil leren bewerken met Lightroom. Naast algemene computervaardigheden is geen specifieke voorkennis nodig, maar wel handig.

Inhoud van de workshop

  • Het importeren foto’s in Lightroom;
  • Catalogus, structuur van mappen;
  • Opties van de Lightroom bibliotheek: toevoegen van meta gegevens, het beoordelen van foto’s en het maken van verzamelingen;
  • Efficiënte workflow: organiseren, selecteren en bewerken, sneltoetsen;
  • Aanpassen en optimaliseren van de belichting, contrast en kleuren, verscherpen en ruis weghalen;
  • Lokale aanpassingen maken;
  • Voorinstellingen gebruiken en maken om foto’s snel te bewerken;
  • Klonen, retoucherenen, verwijderen van ongewenste objecten;
  • Foto’s exporteren vanuit Adobe Lightroom met de optimale instellingen.

In deze workshop leggen we op gestructureerde wijze en in een rustig tempo de mogelijkheden van Lightroom uit. En kunt je zelf meegebrachte foto’s bewerken. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen, ook als je na de workshop weer thuis bent.

De workshop duurt twee dagdelen en vind plaats in ons leslokaal in Maastricht. Voor groepen kan dit ook elders. De groepen zijn vaak tussen 5 en 15 cursisten groot. Je neemt je eigen laptop en Wacom tablet mee om je foto’s te kunnen bewerken. Heb je geen Lightroom? Vraag dan even naar de mogelijkheden.

Docent info

Fotografe Dzidra Dubois is gecertificeerd Photoshopexpert met meer dan 20 jaren ervaring in beeldbewerking in Adobe Photoshop en Lightroom. Zij studeerde architectuur en fotografie en werkt als zelfstandig fotografe en retoucher voor diverse media. Link: www.retouchedd.com

Overzicht

Niveau Beginners, midden-gevorderden
Deelnemers Minimaal 5, maximaal 15
Docent Dzidra Dubois
Duur 2 dagdelen
Tijdstip Aanvang: 10.00 uur
Locatie Maastricht
Parkeren Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving
Inclusief Koffie/thee en lunch
Prijs € 295,- (incl. BTW)
Benodigdheden Laptop met Lightroom, eventueel Wacom-tablet

Wil je je aanmelden voor deze workshop?

Schrijf je direct in! Via de webshop kun je trouwens zien of er nog plek is en meteen het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname.

 

Meld je aan