Fotobewerking Lightroom

Bewerk je foto’s in Lightroom

Bijna iedereen maakt foto’s. Meestal tijdens de vakanties, uitstapjes of bij bijzondere gebeurtenissen. Zeker nu velen een digitale camera hebben of met de smartphone opnames maken, is het eenvoudiger en goedkoper dan ooit.

Wil je je foto’s verbeteren, dan kun je de gemaakte opnames digitaal bewerken. Dat is eenvoudiger te leren dan je denkt. Misschien heb je zelf al geprobeerd om je foto’s met Lightroom te bewerken en kom je er zelf niet uit? Dan is deze workshop Adobe Lightroom zeker voor jou.

Er is heel veel mogelijk om je foto’s net dat beetje meer te geven en je workflow te vereenvoudigen. Mijn uiterst leerzame workshops zijn afgestemd op de digitale fotograaf en zitten vol met methodes en praktische tips. Ook het samenstellen van een digitaal opgemaakt foto album komt aan de orde!

Voor wie

De workshop is voor iedereen die digitale foto’s wil beheren en bewerken en verbeteren met Lightroom. Dus ook voor de professionele fotograaf met weinig kennis van Lightroom. Naast algemene computervaardigheden is geen specifieke voorkennis nodig, maar wel handig.

Inhoud van de workshop

 • Uitvoerige introductie in de functies van Adobe Lightroom;
 • Importeren foto’s, catalogus, structuur van mappen;
 • Werken met de bibliotheek, beoordelen van foto’s, maken van verzamelingen, toevoegen van meta gegevens;
 • Organiseren van een efficiënte werkwijze: selecteren en bewerken, sneltoetsen;
 • Aanpassen en optimaliseren van de belichting, contrast en kleuren, verscherpen en ruis weghalen;
 • Tethered fotograferen;
 • Maken van lokale aanpassingen;
 • Werken met meerdere catalogi;
 • Maken en gebruiken van voorinstellingen om foto’s snel te bewerken;
 • Klonen, retoucherenen, verwijderen van ongewenste objecten;
 • Foto’s exporteren met de optimale instellingen;
 • Tips en trucs in Lightroom.

In deze workshop leggen we op gestructureerde wijze en in een rustig tempo de mogelijkheden van Lightroom uit. En kunt je zelf meegebrachte fotobestanden bewerken. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen, ook als je na de workshop weer thuis bent.

De workshop duurt twee dagen en vindt plaats in ons leslokaal in Maastricht. Voor groepen kan dit ook elders. De groepen zijn vaak tussen 6 en 15 cursisten groot. Je neemt je eigen laptop en eventueel Wacom tablet mee om je foto’s te kunnen bewerken. Heb je nog geen licentie Lightroom? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden.

Individueel of meerdere deelnemers

Wil je een maatwerk workshop Lightroom voor jezelf of voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Informeer dan naar de mogelijkheden en tarieven.

Docent info

Fotografe Dzidra Dubois is gecertificeerd Photoshopexpert met meer dan 20 jaren ervaring in beeldbewerking in Adobe Photoshop en Lightroom. Zij studeerde architectuur en fotografie en werkt als zelfstandig fotografe en retoucher voor diverse media. Link: www.retouchedd.com

Overzicht

Niveau Beginners, midden-gevorderden
Deelnemers Minimaal 6, maximaal 15
Docent Dzidra Dubois
Duur 2 dagen
Tijdstippen 10.00 uur – 17.00 uur
Locatie Maastricht
Parkeren Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving
Inclusief Koffie/thee en lunch
Prijs € 295,- (incl. BTW)
Benodigdheden Laptop met Lightroom, eventueel Wacom-tablet

Wil je je aanmelden voor deze workshop?

Schrijf je direct in! Via de webshop kun je trouwens zien of er nog plek is en veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname.

 

Meld je aan