Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Smartphone Fotografie Maastricht

Workshop Smartphone fotografie Maastricht

Maak de mooiste foto’s met je mobiel

Met een smartphone heb je een prima fotocamera bij je en kun je op elk moment fraaie opnames maken. Je maakt regelmatig foto’s, maar je bent niet echt tevreden en je wilt je fotografie met je mobiel verbeteren.

Dan is deze workshop fotograferen met je smartphone zeker voor jou! In een zeer leerzame middag leer je o.a. hoe je scherpe, goed belichte en aantrekkelijke foto’s maakt met je smartphone en ga je met creatieve ideeën naar huis.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Tijdens deze unieke workshop komen alle aspecten van het fotograferen met de smartphone aan bod zoals: de verschillende technieken voor scherpstellen, het instellen van de juiste belichting en het bepalen van een juiste compositie, perspectief en standpunt in je fotografie.

Ook het werken met de verschillende foto– en bewerkingsapps komt aan bod. Samen bewerken we stap voor stap de gemaakte afbeeldingen. Kennis van deze apps zal je manier van fotograferen veranderen. Naast de theorie gaan we veel zelf fotograferen met de smartphone.

We zijn met maximaal 10 personen, dus er is meer dan genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en gelegenheid om je vragen te stellen.

Voor wie is deze workshop

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zijn of haar smartphone fotografie wil verbeteren. Kennis van of ervaring met fotografie is absoluut niet nodig. Deze workshop is voor iedereen met een iOS of Android toestel. De workshop is trouwens ook leuk om iemand als cadeau te geven.

Wat leer je

  • De belangrijkste principes van het fotograferen met je smartphone: hoe je een goede foto maakt en waar je op moet letten;
  • Hoe je iemand of iets zo mooi mogelijk in beeld brengt: het toepassen van compositie, perspectief, standpunt in je fotografie;
  • Het scherpstellen en het vergrendelen van je scherpstelling, het creëren van wazige achtergronden (bokeh);
  • Het spelen met licht, je belichting controleren en corrigeren;
  • De objectieven voor je smartphone, wat is het verschil en hoe en wanneer gebruiken we welk objectief;
  • Ideeën, tips & tricks voor creatieve smartphone fotografie;
  • Het zelf fotograferen van meerdere settings op locatie;
  • Een introductie in fotobewerking met Snapseed en andere handige apps;
  • Hoe je verder kunt met smartphonefoto’s op diverse social media als Instagram, Facebook en Pinterest, websites en blogs.

Meer deelnemers?

Wil je een workshop voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Of als deel van een (bedrijfs-) uitje? Of wil je de workshop als opstap naar zelf betere foto’s maken voor je bedrijfswebsite of social media? Informeer dan naar de maatwerkmogelijkheden en tarieven.

Overzicht

Niveau Verschillend per workshop
Deelnemers  Minimaal 6, maximaal 10
Docent Dzidra Dubois, winnaar Phonographer Awards 2019
Duur Circa 5 uur
Tijdstip Aanvang: 13.00 uur
Locatie Boschstraat 45, Maastricht
Parkeren Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving
Inclusief Koffie/thee/candies, hand-out met tips
Prijs € 89,- (incl. BTW)
Nodig Smartphone, oplader, oortjes, kennis van de werking van de eigen smartphonecamera
Handig

Snapseed (gratis) en Instagram + account (gratis)

Wil je je aanmelden?

Schrijf je direct in! Via de webshop kun je trouwens zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. Heb je vragen, neem gerust contact op.

 

Meld je aan