Landschapsfotografie in Limburg

Workshop

 

Workshop landschapsfotografie in Zuid-Limburg

Je fotografeert zeer regelmatig en je maakt graag landschapsfoto’s maar bent niet helemaal tevreden over je werk. Je foto’s missen de goede compositie, zijn niet juist belicht of niet 100% scherp, zeker indien je deze op je computer bekijkt. Of: je wilt ook landschappen gaan fotograferen of je kennis en vaardigheden over landschapsfotografie verbeteren. Doe dan mee aan deze leerzame workshop landschapsfotografie in Limburg.

Beleef een leerzame workshop

Met de fotocamera verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap, langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen, door de weiden en langs het meanderende riviertje de Geul. Onderweg zien we mooie vergezichten, gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties.

Elke jaargetijde heeft hier zijn charmes. We lopen een rustig tempo en stoppen vaak op interessante plaatsen. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit de landschapsfotografie en je fotocamera te halen.

Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze boeiende dag. Na afloop ontvang je een speciaal voor deze workshop samengestelde hand-out over landschapsfotografie, zodat je thuis op je gemak nog eens alles kunt nalezen.

Wat leer je

Tijdens de workshop krijg je o.a. uitleg over de stijlen van landschapsfotografie, over goed/anders kijken, goed belichten en focussen, de magische driehoek, speciale fototechnieken en tools en natuurlijk over compositie. Het geleerde brengen we meteen in praktijk. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding en feedback op je foto’s.

Na afloop van de workshop

Na afloop kun je gratis deelnemen aan ons webinar waarin we gemaakte landschapsfoto’s bespreken en daarna bewerken in Lightroom Classic en in Photoshop. Tijdens de workshopdag krijg je meer informatie hierover.

Wat deze workshop je biedt

 • Veel praktijk, rustig tempo, ongedwongen sfeer
 • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen
 • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen
 • Feedback op je foto’s tijdens de workshop
 • Te wandelen afstand circa 5 km (geaccidenteerd gebied)
 • Maximaal 10 deelnemers in groepsworkshop
 • Online naslag om alles nog eens op je gemak na te lezen
 • Toegang tot de online community met landschapsfoto’s
 • Inclusief webinar: hoe bewerk ik landschapsfoto’s
 • Korting van 10% op onze groepsworkshop foto’s bewerken met Lightroom/Photoshop. Deze vindt plaats in ons leslokaal in Maastricht

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 119,- incl btw per deelnemer, incl. koffie / thee bij ontvangst. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Docenten

De docenten voor deze workshop zijn Dzidra Dubois en Vincent Dubois. De workshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale camera. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus alle objectieven en accessoires mee die je hebt. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem dit dan zeker mee.

Datum en tijd

De workshop vindt plaats op:

 • 29 mei 2021 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 5 juni 2021 (voorjaarsworkhop)
 • 24 juli 2021 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 31 juli 2021 (zomerworkshop)
 • 2 oktober 2021 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 9 oktober 2021 (najaarsworkshop)

De workshop gaat gegarandeerd door.

Route

De nadruk ligt op fotografie en niet op het wandelen. We lopen in de omgeving van Epen in geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo ook over onverharde paden. Deze kunnen na regen glad of modderig zijn. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling. Neem ook iets te drinken mee, zeker bij warm weer. De workshop is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een slechte conditie hebben.

Bij slecht weer

We zijn voornamelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden kan de workshopdatum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Veertien dagen voor de workshop

Twee weken voor de workshop datum sturen we je alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de routebeschrijving naar het ontmoetingspunt, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.


Meer deelnemers

Wil je een workshop landschapsfotografie op maat voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Of als deel van een (bedrijfs-) uitje? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via de webshop kun je in de kalender zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de cadeaubon.

 Het blijft onzeker hoe de situatie rondom corona vanaf het voorjaar zal zijn. Wij gaan ervan uit dat deze in 2021 verbetert. Voor ons staat vast dat onze workshops gewoon doorgaan. We zijn immers buiten in de natuur en we zullen ons houden aan de getroffen coronamaatregelen.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop

 

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Team Photo Studio Maastricht