Landschapsfotografie in Limburg

Workshop

 

Workshop landschapsfotografie in Zuid-Limburg

Je fotografeert zeer regelmatig en je maakt graag landschapsfoto’s maar bent niet helemaal tevreden over je werk. Je foto’s missen de goede compositie, zijn niet juist belicht of niet 100% scherp, zeker indien je deze op je computer bekijkt. Of: je wilt ook landschappen gaan fotograferen of je kennis en vaardigheden over landschapsfotografie verbeteren. Doe dan mee aan deze leerzame workshop landschapsfotografie in Limburg.

Beleef een leerzame workshop

Met de fotocamera paraat verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap, langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen, door de weiden en langs het meanderende riviertje de Geul. Onderweg zien we mooie vergezichten, gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties.

Elke jaargetijde heeft hier haar charmes. Daarom kunt u kiezen uit drie workshops opties: een workshop in het voorjaar, als de natuur net ontwaakt en het land frisgroen is, een workshop in de zomer als de hooitijd is aangebroken en een workshop in het najaar met de meest prachtige herfstkleuren. De exacte periode wisselt van jaar tot jaar. Het programma van elke workshop is identiek.

We lopen een rustig tempo en stoppen vaak op interessante plaatsen. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit de landschapsfotografie en je fotocamera te halen.

Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze boeiende dag. Na afloop ontvang je toegang tot een speciaal voor deze workshop samengestelde naslag over landschapsfotografie, zodat je thuis op je gemak nog eens alles kunt nalezen.

Wat leer je

Tijdens de workshop krijg je o.a. uitleg over de stijlen van landschapsfotografie, over goed/anders kijken, goed belichten en focussen, de magische driehoek, speciale fototechnieken en tools en natuurlijk over compositie. Het geleerde brengen we meteen in praktijk. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding en feedback op je foto’s.

Na afloop van de workshop

Na afloop kun je deelnemen aan ons webinar waarin we de gemaakte landschapsfoto’s bekijken en bespreken. Tijdens de workshopdag krijg je meer informatie hierover.

Wat deze workshop je biedt

 • Veel praktijk, rustig tempo, ongedwongen sfeer
 • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen
 • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen
 • Feedback op je foto’s tijdens de workshop
 • Te wandelen afstand circa 5 km (geaccidenteerd gebied)
 • Maximaal 10 deelnemers in groepsworkshop
 • Online naslag om alles nog eens op je gemak na te lezen
 • Toegang tot de online community met landschapsfoto’s
 • Inclusief webinar waarin we gemaakte landschapsfoto’s bekijken en bespreken
 • Korting van 15% op onze online workshops foto’s bewerken met Lightroom/Photoshop.

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 129,- incl btw per deelnemer, incl. koffie / thee bij ontvangst. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Docenten

De docenten voor deze workshop zijn Dzidra Dubois en Vincent Dubois. De groepsworkshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale spiegelreflex (DSLR) of systeemcamera. Een compactcamera is niet geschikt. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus alle objectieven en accessoires mee die je hebt. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem dit dan zeker mee.

Datum en tijd

De workshop vindt plaats op:

 • 21 mei 2022 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 28 mei 2022 (voorjaarsworkhop)
 • 23 juli 2022 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 30 juli 2022 (zomerworkshop)
 • 1 september 2022 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 8 september 2022 (najaarsworkshop)

Route

De nadruk ligt op fotografie en niet op het wandelen. We lopen in de omgeving van Epen in geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo ook over onverharde paden. Deze kunnen na regen glad of modderig zijn. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling. Onderweg maken we een korte stop om te lunchen. Neem zelf dus ook iets te eten en drinken mee. De workshop is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

Bij slecht weer

We zijn voornamelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshopdatum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Veertien dagen voor de workshop

Twee weken voor de workshop datum sturen we je via email alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via de webshop kun je in de kalender zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de gepersonaliseerde cadeaubon en laat ons de naam (voor+achternaam) van de ontvanger weten.

Privé

Wil je de workshop individueel volgen? Bijvoorbeeld op een dag door de week, buiten het seizoen of tijdens het gouden uur.  Dat kan natuurlijk ook. We stemmen dan het programma af op je wensen. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden. 

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop

 

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Let op: we maken GEEN PASFOTOS en geen fotoafdrukken!

Team Photo Studio Maastricht