Workshop landschapsfotografie

Workshop landschapsfotografie in Zuid-Limburg

Maak je graag landschapsfoto’s? Bijna iedereen kan met een camera mooie landschappen fotograferen, maar vaak zijn de resultaten niet bevredigend en wil je je foto’s verbeteren. Leer dan de technieken in de praktijk samen met je medecursisten tijdens deze unieke Workshop Landschapsfotografie in Limburg. Met theoretische bagage en praktische oefeningen kun je meteen je opnames aanzienlijk verbeteren, zonder je dagenlang zelf in de theorie te verdiepen. Daarnaast is de workshop gezellig: met je mede-hobbyisten over fotografie praten op een terrasje onder het genot van een kopje koffie of thee.

Beleef een leerzame workshop

Tijdens de workshop volg je in het ochtenddeel een uitgebreide introductie in alle aspecten van het fotograferen van landschappen. Je krijgt o.a. uitleg over de stijlen van landschapsfotografie, over goed/anders kijken, scherpstellen, de magische driehoek, fototechnieken, tools en compositie.

Aan de hand van fotoanalyses bespreken we een aantal van mijn beelden en die van andere landschapsfotografen. Ook het effect van verschillende objectieven en brandpuntsafstanden, de kracht van de creatieve composities, het spelen met licht en de juiste belichting krijgen ruime aandacht. Tot slot komt het nabewerken van de foto’s in Lightroom aan bod.

In de middag gaan we op pad in het Zuid-Limburgse heuvelland. Trek dus stevige schoenen aan. Met de fotocamera verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap – langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen, door de weiden en langs het riviertje de Geul.

Onderweg zien we mooie vergezichten, gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties. Elke jaargetijde heeft hier zijn charmes. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit landschapsfotografie en je fotocamera te halen. In een kleine groep oefen je alle basisprincipes van landschapsfotografie. Ook kun je creatief experimenteren. Aan het eind van de middag keren we terug op ons vertrekpunt.

De groep wordt bewust klein gehouden zodat individuele aandacht gegarandeerd is. Je krijgt na afloop ook een speciaal voor deze workshop gemaakte e-reader over landschapsfotografie, zodat je thuis op je gemak nog eens alles kunt nalezen. Daarnaast kun je rekenen op een persoonlijke opvolging na de workshop via e-mail, WhatsApp of Skype.

Voor wie is deze workshop

Deze basisworkshop is bedoeld voor de beginnende en de al meer gevorderde fotograaf die zijn of haar kennis en ervaring in landschapsfotografie wil verbeteren. Er wordt wel verwacht dat je je eigen camera goed kunt bedienen. Mocht dit (nog) niet het geval zijn, laat me dat dan even weten bij je inschrijving.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je bij voorkeur met je eigen spiegelreflex camera (DSLR) of systeemcamera. Je krijgt te maken met allerlei lastige lichtomstandigheden, neem dus alle accessoires mee. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus liefst alle objectieven mee die je hebt: tele-normaal-macro. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem dit dan mee.

Neem mee

• Camera en objectieven (met zonnekap);
• Voldoende geheugenkaartjes;
• Volle accu(s);
• Statief en afstandsbediening camera;
• Polarisatie- en grijsfilters (optioneel);
• Bescherming van je camera (een regenhoes voor je camera als er regen wordt voorspeld);
• Stevige schoenen (ook in de zomer).

Na de workshop heb je de mogelijkheid om je beste foto’s te mailen ter beoordeling. Je krijg extra tips om je landschapsfoto’s naar een nog hoger niveau te brengen. Wil je je aansluiten bij onze Facebook groep Landschapsfotografie in Limburg? Leuk, dat kan trouwens al vóór de workshop.

Meer deelnemers?

Wil je een workshop voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Of als deel van een (bedrijfs-) uitje? Informeer dan naar de mogelijkheden en tarieven.

Overzicht

Niveau Beginners, gevorderden
Deelnemers  Minimaal 6, maximaal 12
Docent Dzidra Dubois
Duur Circa 7 uur
Tijdstip Aanvang: 10.00 uur
Locatie Julianastraat Epen, Limburgs heuvelland
Te wandelen afstand Circa 5 – 6 km
Inclusief Koffie/thee, vlaai, e-reader
Prijs € 129,- (incl. BTW)
Nodig Digitale fotocamera, objectieven, filters, (eventueel) statief, kennis van de werking van je eigen fotocamera

Wil je je aanmelden?

Schrijf je dan direct in! Via de webshop kun je zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. Ook leuk om cadeau te geven!

 

Meld je aan