Workshop landschapsfotografie

Je maakt graag landschapsfoto’s maar je foto’s missen een goede compositie, zijn niet juist belicht of niet 100% scherp, zeker indien je deze op je computer bekijkt. Je wilt je kennis en vaardigheden van landschapsfotografie verbeteren. Schrijf je dan in voor deze leerzame workshop landschapsfotografie in Limburg.

 

 

Een leerzame workshop

De praktijk is vaak de beste leerschool. Zo is ook deze workshop. Met de fotocamera paraat verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap, komen we langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen en door de weiden. Onderweg zien we mooie vergezichten, typisch Limburgse vakwerkhuizen, veldkruisen en gaan we op zoek naar prachtig licht voor top foto’s.

Elke jaargetijde heeft ook hier haar charmes. Daarom kun je kiezen uit drie workshop data: een workshop in het voorjaar, als de natuur net ontwaakt uit de winterslaap en het land frisgroen en in bloesem is, een workshop in de zomer als de hooitijd is aangebroken en veel bloemen in bloei zijn en tot slot: een workshop in het najaar met de meest prachtige bruinrode herfstkleuren. De exacte periode van de mooiste bloesem, meeste bloei of prachtigste najaarskleuren verschilt van jaar tot jaar.

We lopen een rustig tempo en stoppen vaak en op interessante plaatsen voor uitleg en om te fotograferen. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit landschapsfotografie en je fotocamera te halen.

Aan het eind van de workshop keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op een leerzame dag.

 

 

Wat leer je

Tijdens de workshop krijg je o.a. uitleg over de verschillende stijlen van landschapsfotografie, over goed/anders kijken, goed belichten en focussen, de magische driehoek, speciale fototechnieken en tools en natuurlijk over compositie. Het geleerde brengen we meteen in praktijk. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding. We gaan er van uit dat je bekend bent met de techniek van je camera en de meeste instellingen weet te vinden.

Na afloop van de workshop

Na afloop ontvang je toegang tot een speciaal voor deze workshop samengestelde online naslag met veel informatie, zodat je thuis op je gemak nog eens alles kunt nalezen.

Wat deze workshop je biedt

 • Mooie omgeving en natuur om zelf prachtige foto’s te kunnen maken;
 • Veel informatie, rustig wandeltempo, ongedwongen sfeer;
 • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen;
 • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen;
 • Feedback op je foto’s;
 • Te wandelen afstand circa 5 km (geaccidenteerd gebied);
 • Maximaal 10 deelnemers in groepsworkshop;
 • Online naslag om alles nog eens op je gemak na te lezen;
 • Toegang tot de online community met landschapsfoto’s.

 

 

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 149,- per deelnemer, incl. koffie / thee bij ontvangst. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Docent

De docent voor deze workshop is Dzidra Dubois. De groepsworkshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale camera (DSLR of Systeemcamera met verwisselbaar objectief). Een compactcamera is niet geschikt. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus ook je objectieven en eventueel je fotostatief mee.

Datum en tijd

De workshops vinden plaats op:

 • 20 april 2024 en duurt van 11.00 – 17.00 uur, reservedatum: 27 april 2024 (voorjaarsworkhop). Open voor inschrijving.
 • 13 juli 2024 en duurt van 11.00 – 17.00 uur,  reservedatum: 20 juli 2024 (zomerworkshop). Vraag aan.
 • 12 oktober 2024 en duurt van 11.00 – 17.00 uur, reservedatum: 17 oktober 2024 (najaarsworkshop). Vraag aan.

Route

De nadruk ligt op fotografie en niet op het wandelen. We lopen in de omgeving van Gulpen – Wittem in geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo ook over onverharde paden. Deze kunnen na regen glad of modderig zijn. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling.

Onderweg maken we een korte stop om te eten. Neem dus je eigen lunch (pakket) en zeker iets te drinken mee. De workshop route is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

 

 

Bij slecht weer

We zijn voornamelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van erg slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshopdatum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Tien dagen voor de workshop

Na je boeking en bevestigingsmail hoor je waarschijnlijk een poosje niets van ons. Geen zorgen: 10 dagen voor de workshop datum sturen we je via email een herinnering en alle praktische informatie: de plaats en tijd waar we ons treffen, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via de webshop kun je in de kalender zien welke data beschikbaar zijn. Daar kun je je ook aanmelden voor de workshop en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt meteen een bevestiging via de mail. De factuur en aanvullende informatie sturen we je enkele dagen later.

Cadeaubon

De workshop landschapsfotografie is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag tijdens het boeken van de workshop om de cadeaubon en laat ons de naam (voor+achternaam), het e-mailadres en mobiel nummer van de ontvanger weten. Je ontvangt de cadeaubon binnen enkele dagen.

Cadeaubon workshop landschapsfotografie

 

Privé workshop

Wil je de workshop individueel volgen? Bijvoorbeeld op een dag door de week, buiten het seizoen of tijdens het gouden uur.  Dat kan natuurlijk ook. We stemmen dan het programma af op je wensen. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden. 

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop