Landschapsfotografie in Limburg

Workshop

 

Workshop landschapsfotografie in Zuid-Limburg

Maak je graag landschapsfoto’s? Bijna iedereen kan met een camera landschappen fotograferen, maar vaak zijn de resultaten niet bevredigend en wil je je kennis en vaardigheden verbeteren. Leer dan de technieken in de praktijk samen met je medecursisten tijdens deze unieke workshop landschapsfotografie in Limburg. Met theoretische bagage en praktische oefeningen kun je meteen je opnames aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is de workshop gezellig: met je mede-hobbyisten over fotografie praten op een terrasje onder het genot van een kopje koffie of thee.

Beleef een leerzame workshop

Tijdens de workshop krijg je een korte introductie in aspecten van het fotograferen van landschappen. Je krijgt o.a. uitleg over de stijlen van landschapsfotografie, over goed/anders kijken, scherpstellen, de magische driehoek, fototechnieken, tools en compositie.

We gaan al snel samen op pad in het Zuid-Limburgse heuvelland. Trek dus stevige schoenen aan. Met de fotocamera verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap – langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen, door de weiden en langs het meanderende riviertje de Geul.

Onderweg zien we mooie vergezichten, gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties. Daarom beginnen we in de zomermaanden in de middag. Elke jaargetijde heeft hier zijn charmes. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit landschapsfotografie en je fotocamera te halen. In een kleine groep oefen je alle basisprincipes van landschapsfotografie. Ook kun je creatief experimenteren. Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze boeiende dag.

Het aantal deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat individuele aandacht gegarandeerd is. Na afloop ontvang je een speciaal voor deze workshop samengestelde hand-out over landschapsfotografie, zodat je thuis op je gemak nog eens alles kunt nalezen.

Wil je je aansluiten bij onze Facebookgroep Landschapsfotografie in Limburg? Leuk, dat kan trouwens al vóór de workshop.

Voor wie is deze workshop

Deze workshop is bedoeld voor elke fotograaf die zijn of haar kennis en ervaring in landschapsfotografie wil verbeteren. Er wordt verwacht dat je je eigen fotocamera goed kunt bedienen. De workshop landschapsfotografie in Limburg is een logisch vervolg op onze introductie cursus in landschapsfotografie: hét fundament om betere foto’s te gaan maken.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale camera. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus liefst alle objectieven mee die je hebt: tele-normaal-macro. Je krijgt te maken met allerlei lichtomstandigheden, neem dus alle foto-accessoires mee. En ‘last but not least’: Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem dit dan zeker mee.

Meer deelnemers?

Wil je de workshop landschapsfotografie in Limburg voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Of als deel van een (bedrijfs-) uitje? Informeer dan naar de mogelijkheden en tarieven.

Overzicht

Niveau Wisselend per workshop
Deelnemers  Minimaal 5, maximaal 10
Docenten Dzidra Dubois, Vincent Dubois
Duur Circa 6 uur
Tijdstip Aanvang: 11.00 uur / 14.00 uur
Locatie Epen, Limburgs heuvelland
Te wandelen afstand Circa 5 – 6 km
Inclusief Hand-out over landschapsfotografie
Prijs € 79,- (incl. BTW)
Nodig Digitale fotocamera, objectieven, filters, (eventueel) statief, kennis van de werking van je eigen fotocamera

Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in!

Via de webshop kun je in de kalender zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag dan naar de cadeaubon. Deze krijg je dan toegestuurd.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Meld je aan