Workshop macro fotografie

Je beheerst al prima de technieken voor het maken van landschapsfoto’s. Je wilt ook indrukwekkende detailfoto’s gaan maken en beeldvullend de kleine wereld vangen: van wilde bloemen en planten tot vlinders en andere insecten. Maar je weet niet hoe je het best kunt beginnen, er komt immers nogal wat bij kijken om een aansprekende foto te maken. Ga met ons mee en ontdek hoe het werkt.

Vroeg op pad voor de mooiste foto’s

We gaan bijtijds op pad in het Zuid-Limburgse heuvelland. De temperatuur is dan meestal nog aangenaam en de natuur in rust. Je hebt dan de grootste kans op mooie en inspirerende natuur- en macro foto’s.

We wandelen in rustig tempo over paden met uiteenlopende flora en fauna met veel stops om het kleine te fotograferen. We komen onderweg (indien geopend) in een idyllische tuin met veel bloemenpracht en een schitterend uitzicht. Elke macrofotograaf kan hier zijn/haar hart ophalen.

 

 

We vervolgen ons pad door het afwisselende en heuvelachtige landschap, langs beekjes, door weiden en bossen. Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze boeiende dag.

Wat leer je

Je leert waar je op moet letten bij het opbouwen van een sterke detail-compositie, wat de beste posities zijn voor een attractief perspectief, hoe je je onderwerp het best tot zijn recht laat komen en hoe je de beste achtergronden creëert. Je krijgt waardevolle tips en trucs waarmee je later zelf aan de slag kunt. Als je deze inspirerende workshop hebt gevolgd zul je al snel aansprekende en sfeervolle beelden maken. Oefen in de praktijk en krijg feedback van twee ervaren fotografen. 

Wat deze workshop je biedt

  • Mooie omgeving en natuur om zelf prachtige foto’s te kunnen maken;
  • Veel praktijk, rustig tempo, ongedwongen sfeer;
  • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen;
  • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen;
  • Feedback op je foto’s tijdens de workshop;
  • Te wandelen afstand 5+ km door geaccidenteerd gebied;
  • Maximaal 8 deelnemers in de groepsworkshop;
  • Toegang tot de online community met landschapsfoto’s. 

 

 

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 159,- per deelnemer, incl. koffie / thee onderweg. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Docent

De docent voor deze workshop is Dzidra Dubois. De groepsworkshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale spiegelreflex (DSLR) of systeemcamera camera. Een compactcamera is niet geschikt. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, met de nadruk op macro fotografie Neem dus zeker een macro objectief, tussenringen of macrovoorzetlens, reportageflitser en filters mee. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief en eventueel zelfontspanner nodig. Als je dit hebt, neem dit dan zeker mee.

Datum

De workshop wordt gegeven op:

  • 10 juni 2023 van 9.30 – 15.30 uur, reservedatum: 17 juni 2023

Route

De nadruk ligt op macro fotografie en niet op het wandelen. We lopen in de omgeving van Gulpen – Wittem in geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo ook over onverharde paden. Deze kunnen na regen glad of modderig zijn. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling. Onderweg maken we een korte stop om te eten. Neem dus je eigen lunch (pakket) en iets te drinken mee. De workshop route is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

Bij slecht weer

We zijn voornamelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshopdatum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Veertien dagen voor de workshop

Na je boeking en bevestigingsmail hoor je waarschijnlijk een poosje niets van ons. Geen zorgen: precies twee weken voor de workshop datum sturen we je alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

 

 

Wil je meegaan? Schrijf je dan tijdig in!

Via de webshop kun je in de kalender zien welke data beschikbaar zijn. Daar kun je je ook aanmelden voor de workshop en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt meteen een bevestiging via de mail. De factuur en aanvullende informatie sturen we je enkele dagen later.

Cadeaubon

De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de gepersonaliseerde cadeaubon en laat ons de naam (voor+achternaam), het e-mailadres en mobiel nummer van de ontvanger weten. Je ontvangt de cadeaubon binnen enkele dagen.
Cadeaubon workshop landschapsfotografie

Privé workshop

Wil je de workshop individueel volgen? Bijvoorbeeld door de week, buiten het seizoen of tijdens het gouden uur. Dat kan natuurlijk ook. We stemmen dan het programma af op je wensen. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop