Artistieke landschapsfotografie

Workshop

 Artistieke landschapsfotografie in Zuid-Limburg

Je hebt al (ruime) ervaring in de landschapsfotografie. Je weet hoe je een foto correct belicht, goed scherp stelt en qua compositie opbouwt. Je bent goed gewend aan je digitale camera. Je wilt verder in fotografie en denkt aan het maken van artistieke en schilderachtige bloemenportretten en dromerige landschappen. 

Ga dan de uitdaging aan en neem deel aan deze unieke en specialistische workshop. Leer creatieve technieken, gebruik speciale tools en denk out of the box. Maak artistieke foto’s die je zelden eerder zag.

Met de fotocamera paraat verkennen we te voet het mooie Zuid-Limburgse landschap, langs pittoreske en fotogenieke plekjes, over veldweggetjes, langs holle wegen, door de weiden en bossen. Onderweg zien we mooie vergezichten, gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties.

We lopen een rustig tempo en stoppen vaak op interessante plaatsen. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Limburg het meest artistieke uit de landschapsfotografie en je fotocamera te halen. 

Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze inspirerende dag.

Wat leer je

Tijdens de geavanceerde workshop krijg je o.a. uitleg over de stromingen in landschapsfotografie, over goed/anders kijken en creativiteit, goed belichten en focussen, speciale fototechnieken en tools en natuurlijk over compositie. Het geleerde breng je meteen in praktijk. Je kijkt mee over de schouders van een professioneel fotograaf en krijgt persoonlijke begeleiding en feedback op je foto’s.

De workshop is voor de (ver-) gevorderde fotograaf, niet voor beginners. Mocht je twijfelen of je deze gespecialiseerde workshop aankan, vraag ons gerust.

Na afloop van de workshop

Na afloop kun je deelnemen aan ons webinar waarin we gemaakte landschapsfoto’s bekijken en bespreken. Tijdens de workshopdag krijg je meer informatie hierover.

Wat deze workshop je biedt

  • Veel praktijk, rustig tempo, ongedwongen sfeer
  • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen
  • Uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen
  • Feedback op je foto’s tijdens de workshop
  • Te wandelen afstand circa 5+ km (licht geaccidenteerd gebied)
  • Maximaal 8 deelnemers in de groepsworkshop
  • Toegang tot de online community met landschapsfoto’s
  • Inclusief webinar waarin we gemaakte artistieke landschapsfoto’s bekijken en bespreken
  • Korting van 15% op onze online workshops foto’s bewerken met Lightroom/Photoshop.

Kosten voor deelname

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn € 149,- incl btw per deelnemer incl. koffie / thee bij ontvangst en onderweg. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Docenten

De docenten voor deze workshop zijn Dzidra Dubois en Vincent Dubois. De groepsworkshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Welke fotoapparatuur heb je nodig

Tijdens de workshop fotografeer je met je eigen digitale spiegelreflex (DSLR) of systeemcamera waarvan je objectieven kunt wisselen. Een compactcamera is niet geschikt. We gaan uiteenlopende landschappen fotograferen, neem dus alle objectieven, je flitser en accessoires mee die je hebt. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem dit dan zeker mee.

Datum en tijd

De workshop wordt gegeven op:

  • 9 juli 2022 en duurt van 11.00 – 16.30 uur, reservedatum: 16 juli 2022

Route

De nadruk ligt op artistieke fotografie en niet op het wandelen. We lopen in licht geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo, ook over smalle en onverharde paden. Deze kunnen na regen glad of modderig zijn. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling. Onderweg maken we een stop voor een kopje koffie of thee en om even te rusten. De workshop is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

Bij slecht weer

We zijn voornamelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshopdatum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Veertien dagen voor de workshop

Twee weken voor de workshop datum sturen we je alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via de webshop kun je in de kalender zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via je eigen bank betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de gepersonaliseerde cadeaubon en laat ons de naam (voor+achternaam) van de ontvanger weten.

Privé

Wil je de workshop individueel volgen? Bijvoorbeeld door de week, buiten het seizoen of tijdens het gouden uur. Dat kan natuurlijk ook. We stemmen dan het programma af op je wensen. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

Heb je nog vragen over de workshop, neem dan gerust contact met ons op.

 

Naar de shop

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je onze website Photo Studio Maastricht bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Team Photo Studio Maastricht